Digiscent voegt geur toe aan e-commercie

Digiscent (http://www.digiscent.com) is gestart met de levering van een ontwikkelaarskit voor iSmell, een digitaal geursysteem. Het is de bedoeling dat concrete toepassingen rond digitaal overgebrachte geuren nog voor eind dit jaar op de markt verschijnen.

iSmell is gebaseerd op onderzoek dat door de farmaceutische industrie is uitgevoerd naar geur en geurbeleving. Het idee achter het product is dat wanneer geluid of video kan worden gedigitaliseerd en vervolgens via Internet te versturen valt, dit ook met geuren mogelijk moet zijn.
Digiscent heeft hiertoe een reeks van 128 basisgeuren vastgesteld die in allerhande mengvormen het grootste deel van het geurvermogen van mensen afdekken. Deze basisgeuren zijn in even zoveel minicontainers ondergebracht, die op hun beurt weer in een apparaatje zijn geplaatst dat aan de PC van de eindgebruiker is te koppelen. Afhankelijk van de gewenste geur zorgen elektrische stroompjes ervoor dat de afsluiting van één of meer containers worden geopend of weer gesloten, waardoor de gewenste geur ontstaat.
Digiscent ziet talloze mogelijkheden voor deze techniek. Met name e-commercie-toepassingen lijken zich goed te lenen voor gebruik van iSmell. Het bedrijf heeft nu een kit voor ontwikkelaars uitgebracht waarmee toepassingen te ontwikkelen zijn. Dit zullen in de regel bestanden zijn die door een e-commercie-website worden meegestuurd wanneer een klant een bepaald artikel of product aanklikt. De in dit bestand ondergebrachte stuurgegevens geven het iSmell-apparaatje opdracht om bepaalde hoeveelheden van de basisgeuren uit de minicontainers te laten ontsnappen. De potentiële klant kan hierdoor een product niet alleen zien of horen, maar ook ruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable