Novell versterkt identiteitsbeheer met overname

Novell koopt voor 72 miljoen dollar e-Security, leverancier van beheersoftware voor beveiliging en compliance (voldoen aan wetgeving). Novell zet de overname in om zijn eigen software voor identiteitsbeheer te versterken.

Ceo Jack Messman prijst e-Security's product Sentinel 5 aan als oplossing die realtime bedrijfsbreed informatie biedt over hacker-aanvallen en andere vormen van privilege-misbruik. Novell levert de software vanaf mei en komt deze zomer met nieuwe versies van zowel Sentinel als zijn eigen beheersoftware.

De combinatie van Novell en e-Security moet een enkele beheeromgeving voor informatie opleveren. Messman stelt dat klanten daar om vragen, vooral met het oog op compliance; voldoen aan wetgeving en richtlijnen wat betreft data-opslag en -toegang. "Compliance dwingt bedrijven anders na te denken over hun beveiliging en identiteitsbeheer." De Novell-ceo verwacht twintig miljoen dollar extra omzet per jaar uit deze overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-20T15:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.