Cap Gemini en Cisco samen in telco-advies

Cap Gemini en Cisco zetten een joint venture op voor adviesdiensten aan telecombedrijven. In de gezamenlijke onderneming zal Cap Gemini een aandeel van ruim 95 procent, terwijl Cisco ruim 4 in handen krijgt. De laatste zal in totaal 835 miljoen dollar investeren, waarvan 164 miljoen naar de joint venture gaat, en de rest naar partner Cap Gemini.

Voor Cisco biedt dit de gelegenheid om zijn kennis over netwerken verder te exploiteren. Cap Gemini krijgt via Cisco een grotere klantenbasis.
Het netwerkbedrijf heeft overigens een aandeel in de adviestak van Kpmg op het oog ter waarde van één miljard dollar. De Amerikaanse overheid volgt deze ontwikkeling kritisch vanwege een mogelijke verstrengeling met de accountancy-belangen van Kpmg. Daarom lijkt het logisch dat Cisco de voorkeur geeft aan een nieuwe connectie met de advieswereld. Cap Gemini nam eind februari dit jaar adviesbureau Ernst & Young over voor zo'n twaalf miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable