Regisoft koppelt vouchers en coupons aan WAP

Nadat het Israëlische softwarehuis Regisoft (http://www.regisoft.com) eerder al eVouchers en eCoupons voor gebruik binnen 'traditionele' Internet-toepassingen op de markt bracht, richt het bedrijf zich nu ook op WAP (Wireless Application Protocol).

De producten van Regisoft zijn bedoeld voor marketing- en verkoop-toepassingen op Internet. Met eCoupons kunnen aanbieders van e-commercie diensten de relatie met hun klanten versterken door hen van digitale varianten op spaarzegels en coupons te voorzien. De eVouchers zijn bedoeld om het kopers makkelijk te maken om snel en gemakkelijk producten of diensten op Internet aan te schaffen. In plaats van te moeten wachten op bijvoorbeeld de autorisatie van een creditcard-transactie, kunnen klanten ook digitale vouchers aanschaffen om deze bij latere transacties als alternatief voor een financiële transactie in te leveren en zodoende tijd te winnen.
Het bedrijf speelt nu in op de snelle ontwikkeling van draadloze toegang tot Internet door ook het WAP-protocol te ondersteunen. Dat wil zeggen dat eCoupons en eVouchers via WML-pagina's (Wireless Markup Language) kunnen worden aangeboden aan potentiële klanten. Daarbij richt het softwarehuis zich in eerste instantie op communicatie via GSM-technologie.
Centraal in de aanpak van Regisoft staat de zogeheten World Trade Server (WTS), een systeem waarmee vouchers of coupons kunnen worden aangemaakt, geregistreerd, beheerd en uitgegeven. Tijdens het recent gehouden GSM World Congress in Cannes demonstreerde Regisoft de mogelijkheden van een voor WAP geschikt gemaakte WTS-server. Coupons en vouchers konden hiermee naar mobiele telefoons als de Nokia 7110 worden verstuurd.
Dit soort verkoopbevorderende hulpmiddelen zijn nu overigens ook bij aankopen in de fysieke wereld te gebruiken. Door een mobiele telefoon langs een leesapparaat te halen dat infrarood communicatie of Bluetooth ondersteunt, kunnen klanten ook in normale winkels van de digitale coupons en vouchers gebruik maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable