Dictaphone in handen van Lernout & Hauspie

Lernout & Hauspie Speech Products (L&H) koopt Dictaphone, ontwikkelaar van dicteerproducten en systemen voor callcenters. Het Belgische bedrijf betaalt 934 miljoen dollar voor het Amerikaanse Dictaphone.

L&H verwacht met deze stap zijn productenaanbod te verruimen voor klanten in de telecommunicatiesector en in databeheer. Volgens het bedrijf zal het na de overname direct wereldmarktleider zijn op het gebied van het beheer van uitgesproken medische gegevens van patiënten. Het bedrijf overweegt deze activiteiten apart naar de beurs te brengen.
Dictaphone uit de staat Connecticut zet op jaarbasis 350 miljoen dollar om - voornamelijk in de Verenigde Staten - en verdiende daarover afgelopen jaar (voor rente en belasting) ongeveer dertig miljoen dollar.
L&H legt voor Dictaphone ongeveer 15 procent van zijn huidige marktwaarde op tafel. De overname wordt betaald in aandelen ter waarde van bijna 510 miljoen dollar. L&H neemt bovendien een schuld over van 425 miljoen dollar. De huidige eigenaar van Dictaphone is een fonds dat wordt geleid door het investeringsbedrijf Stonington Partners in New York.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable