Banca di Roma en Telecom Italia in e-bank

De Spaanse coalitie tussen Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (Bbva) en het telefoonbedrijf Telefónica heeft navolging gekregen. De Italiaanse Banca di Roma heeft een alliantie gesloten met Telecom Italia om een Internet-bank op te zetten.

Beide partijen hebben daarvoor eenjoint venture opgezet, waarin de Italiaanse bank een belang van 85 procent heeft, en het telecombedrijf samen met zijn mobiele dochter TIM een belang van 15 procent. TIM is erbij betrokken, omdat naar verwachting het bankieren via de mobiele telefoon de komende jaren flink zal groeien.
BBVA en Telefónica pompen ruim dertien miljard gulden in Internet-projecten. Van één daarvan, de online bank Uno First Group, hebben ze gisteren de oprichting aangekondigd. Uno First wordt actief in Europa, Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Azië. De Spaanse bank werkt in deze joint venture samen met Terra Networks, de Internet-dochter van Telefónica, en het Ierse Internet-bedrijf First-e. De partijen investeren dit jaar 1,1 miljard gulden in de online-bank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable