Luchtvaart investeert in webkaartverkoop

De luchtvaartindustrie staat bol van de initiatieven op het gebied van ticketverkoop via Internet. Amerikaanse en Europese luchtvaartmaatschappijen bereiden Internet-reisbureaus voor.

Met dit soort webportalen, waar klanten hun reis kunnen regelen en tickets kunnen bestellen, willen de partijen de wind uit de zeilen nemen van de reisbureaus en online-ticketbedrijven als Travelocity, Travelcity en Expedia. Daarbij kunnen de besparingen op distributie- en marketingkosten in de miljoenen lopen.
In Europa zijn tien grote vliegtuigmaatschappijen, waaronder de KLM, in het project Online Travel Portal gestapt. Boston Consulting Group begeleidt het project. Het adviesbureau is ook betrokken bij de Amerikaanse tegenhanger T2, waarbij vier grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM-partners Continental en Northwest, ruim honderd miljoen dollar in de website pompen. Naar verwachting zullen beide sites met elkaar worden verbonden en doen ook andere vliegtuigmaatschappijen uit de rest van de wereld mee.
De luchtvaartmaatschappijen hebben al flink geïnvesteerd in kaartverkoop via eigen websites. Daar is nu het veilen van tickets via Internet bijgekomen, zoals KLM doet op de veilingsitehttp://www.qxl.nl. Bovendien loopt er nog een project van de International Air Transport Association om te komen tot één universeel vliegticket voor de hele wereld.
Niet alleen vliegtuigmaatschappijen zien brood in het opzetten van webportalen, ook luchthavens zijn ermee bezig. Het samenwerkingsverband Switch, waarvan Schiphol, Zaventem en Frankfurt/Main deel uitmaken, bijvoorbeeld wil reizigers de kans bieden via een webportaal reizen te boeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable