Grote groei is uit Europese IT-services

De Europese IT-service-industrie heeft nog een zekere toekomst in het verschiet liggen. De grote groei is er echter uit. Dit blijkt uit een onderzoek van IDC. Tussen 1998 en 1999 nam de omzet van dit type IT-ondernemingen nog toe met 13 procent, maar voor de komende jaren zal deze afzwakken naar een gemiddelde jaarlijkse groei van 12 procent.

"IT-services is in Europa een zeer gefragmenteerde industrie. In bijvoorbeeld de PC-industrie domineren een paar grote jongens, maar in service zie je een groot aantal internationaal opererende organisaties en duizenden kleintjes. In totaal telt Europa meer dan tweehonderdduizend dienstenaanbieders", aldus Philips Winthrop van IDC European Services Group. "Daarom is dit onderzoek opgezet vanuit de vraagkant in plaats van de aanbiederskant."
Uit het onderzoek blijkt verder dat gebruikers steeds beter weten wat ze willen. Ze gaan dan ook op zoek naar dienstenaanbieders die bekend zijn met mogelijke problemen in hun branche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.