Tweedeling noord-zuid bedreigt Europese ICT

Sylvia Roelofs, directeur van de Nederlandse branche-organisaties Fenit en Vereniging ICT Nederland, vermoedt een dreigende tweedeling in Europa op het vlak van ICT.

De noordelijke lidstaten kunnen het tempo van de Verenigde Staten redelijk bijbenen. De landen rond de Middellandse Zee blijven echter ver achter. "Hierdoor is er nog geen sprake van een sterke interne Europese markt", aldus Roelofs. Zij vindt dat de Europese Unie als innovatief gebruiker de ontwikkeling in deze achterstandsgebieden moet stimuleren.
Gebrek aan innovatie en aandacht voor ondernemerschap is een minpunt voor Europa. Bovendien komt er onvoldoende risicokapitaal los voor startende bedrijven. Tot slot kampt de EU met een groot tekort aan automatiseerders.
De Europese werkgeversorganisatie Eisa (The European Information Technology Services Association) maakt zich weliswaar zorgen over de achterstand van Europa op Amerika, maar wil de problematiek niet overdrijven. "Het is vervelend. De Verenigde Staten zijn ons altijd voor geweest. Maar daar hebben wij eigenlijk nooit onder geleden. Amerikaanse bedrijven zullen onze markt dan ook niet domineren", aldus woordvoerder Tim Conway.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable