Apple doet alle Mac-klonen in de ban

Niemand mag meer een apparaat maken dat lijkt op een iMac. Klonenbouwers Daewoo en eMachines hebben van de rechter een verbod gekregen.

Apple heeft hiermee de rechtszaak gewonnen die het aangespannen tegen de klonenmakers. In januari kwam Apple tot een schikking in een vergelijkbare rechtszaak tegen de K.K. Sotec in Japan. Op basis van dit vonnis mag Sotec de eOne-computer niet langer in de handel brengen.
Apple heeft van meet af aan als een broedse kip op zijn kroonjuwelen (het MacOS) gezeten. Een paar jaar geleden, toen de fabrikant door een diep dal ging, gaf het bedrijf toestemming Apple-achtige machines te maken in een poging weer marktaandeel te winnen. Vervolgens kwamen de Mac-klonen op de markt. Nadat Steve Jobs weer tot de leiding van de onderneming toetrad, was het meteen gedaan met deze tactiek. Apple borg zijn kroonjuwelen weer veilig op. En begon een juridische kruistocht tegen klonenmakers. Met succes, blijkt nu.
Overigens is uit IDC-onderzoek gebleken dat de Mac nog steeds zeer populair is in de Amerikaanse onderwijssector: met een marktaandeel van 30,6 procent nummer 1. Dat Apple lagere prijzen rekent voor zijn spullen aan studenten en onderwijsgevenden zal hieraan niet vreemd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable