Netwerkbedrijven pakken arbeidstekorten aan

Elf netwerkleveranciers, waaronder Cisco en British Telecommunications, hebben een organisatie gevormd die het tekort aan netwerkdeskundigen aanpakt. De Data Networking Association (DNA) opereert in Europa.

Mike Couzens, senior marketing and training director bij Cisco, zegt dat de elf oprichters van DNA een driejaarlijkse campagne gaan voeren om kinderen en onderwijzers de netwerkwereld in te trekken.
Volgens een onderzoek van IDC, gesponsord door Cisco, waren er eind 1998 657.000 te weinig netwerkdeskundigen in Europa. De grootste tekorten gestaan in Duitsland en Engeland.
Overigens is er wel wat scepsis over de te verwachten resultaten van DNA. Een woordvoerder van Close Communications in het Verenigd Koninkrijk zegt dat het grootste probleem bestaat uit de enorme verschillen tussen de salarissen van mensen in vaste dienst en wat netwerkdeskundigen op contactbasis kunnen verdienen. "De industrie is niet met zijn tijd meegegaan", zegt Steve Rose, "De salarissen liggen tamelijk laag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable