CA benut AMD-technologie voor desktopbeheer

Advanced Micro Systems (AMD) en Computer Associates International (CA) komen met een nieuw systeem voor het beheer van desktopsystemen. Voor dit systeem, onder de naam Unicenter TNG Desktop Edition, gebruikt CA de Alert IT-technologie van AMD.

CA ontwikkelde de Desktop Edition naar eigen zeggen om desktopcomputers zelfstandig in Windows-omgevingen te laten functioneren. Het uitgangspunt was om bureaucomputers op eenvoudige wijze informatie over eventuele problemen of conflicten aan eindgebruikers te laten communiceren, zowel in zakelijke omgevingen als bij consumenten thuis. Voordeel voor gebruikers is verder de naadloze koppeling aan CA's Unicenter-systeem. Een andere plus is volgens de producent de mogelijkheid om het systeem uit te breiden met programmatuur voor netwerkmanagement en distributie van software.
Unicenter TNG Desktop Edition omvat verder volledige bescherming tegen virussen, hulpmiddelen voor het inventariseren van software en hardware, informatie over systeemconfiguraties, een uitgebreide database met technische informatie en monitoring-functionaliteit voor PC's die gebaseerd zijn op AMD-processoren, aldus CA.
De Desktop Edition gebruikt AMD's Alert IT-technologie. Deze benut standaard PC-componenten om de status weer te geven van de systeemconfiguratie, van individuele componenten en een groot aantal systeeminstellingen. Verder genereert zij foutmeldingen en alarmeert zij bij het voorkomen van andere kritische gebeurtenissen en informatie. Met de Alert IT-software kunnen instellingen als het aan- of uitzetten van alarmmeldingen voor specifieke gebeurtenissen worden geregeld. Bovendien kunnen toleranties van belangrijke systeemparameters als temperaturen, voltages en snelheden van ventilatoren worden ingesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.