Sun krijgt met Innosoft Internettechnologie

Sun Microsystems neemt Innosoft International over. De twee bedrijven bereikten daarover afgelopen dagen overeenstemming. Sun verwacht met de overname technologie in huis te halen op het gebied van berichtenverkeer via Internet en directoriebeheer.

Sun zal Innosoft (producten, technologie, werknemers) onderbrengen in Iplanet E-Commerce Solutions, waarin het bedrijf samenwerkt met Netscape. Samen bieden de twee daarin praktische systemen voor elektronische handel. Deze activiteit moet door de integratie van de Innosoft-producten worden versterkt. Tot de koop definitief wordt, zullen klanten van Innosoft worden bediend via de bestaande kanalen: direct of via internationale distributeurs.
,,Ons doel is leidend te zijn op het gebied van directory- en berichtenverkeeroplossingen'', aldus Mark Tolliver, president van Iplanet. ,,Daarom streven we er naar om de meest innovatieve technologie te verwerven en te integreren in onze eigen agressieve ontwikkelinspanningen.''
Innosoft, gevestigd in West Covina in Californië, staat te boek als een veelbelovend technologiebedrijf, met veel goede technici. Het heeft succes geboekt met het verbinden van verschillende e-mail systemen via PMDF-lijnen. Deze technologie staat echter minder in de belangstelling en ook Sun laat zich nog niet uit over zijn plannen met deze techniek.
Innosoft, opgericht in 1987, richtte zich sindsdien op de ontwikkeling van standaards voor berichtenverkeer via Internet. Bekend is de Messaging Transfer Agent (MTA), die al door Iplanet wordt gebruikt. Recent investeerde het in directories. Een belangrijk en door Sun gewild product op dit gebied is de LDAP Proxy-server. Naar eigen opgave zijn de producten van Innosoft geïnstalleerd in 2600 sites wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable