HP wint ronde van Sun in slag om Java

Hewlett-Packard heeft een belangrijke slag in de strijd met Sun Microsystems om Java-software gewonnen. Lynx Real-Time Systems, een belangrijk leverancier van besturingssystemen in niet-PC-apparatuur, heeft met HP een overeenkomst gesloten voor het gebruik van diens Java-versie.

De Linux-uitvoering van Lynx, Bluecat genaamd, wordt gecombineerd met HP's Chai software. De ontwikkeling van deze Java-kloon door Hewlett-Packard is Sun Microsystems al jaren een doorn in het oog. HP blijft stelselmatig weigeren zich aan de wensen van Sun aan te passen.
Met de overeenkomst komt de Chai-software voor een steeds breder publiek beschikbaar, waardoor de positie van HP in het voortdurende dispuut met Sun steeds sterker zal worden. Het zal echter nog wel even duren voordat HP Sun echt de wacht kan aanzeggen, want de penetratie van Linux is nog niet zover gevorderd.
Linux wordt in toenemende mate door toonaangevende IT-producenten ondersteund. De supportersclub bestaat inmiddels uit veertig bedrijven, waaronder IBM en Motorola. Microsoft, altijd in voor een robbertje vechten met Linux, doet inmiddels zijn uiterste best om ook zijn besturingssysteem Windows NT geschikt te maken voor niet-PC-apparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable