IBM lanceert breed mobiel platform

IBM heeft een nieuw service-platform gelanceerd, dat de verdere invoering van draadloze applicaties aanzienlijk eenvoudiger moet maken.

Om de introductie van het nieuwe platform in de overbezette mobiele markt zo succesvol mogelijk te maken, is IBM strategische samenwerkingsverbanden aangegaan met een groot aantal toonaangevende leveranciers van mobiele technologie.
Kern van IBM's mobiele platform vormt de Websphere Everyplace Suite (Wses), een geïntegreerde server die de ontwikkeling en het aansturen van applicaties voor draadloze producten als pda's (personal digital assistent) en intelligente telefoons sterk vereenvoudigt.
Het platform ondersteunt onder meer de WAP communicatiepoort-technologie (Wireless Application Protocol) en verbindingen met draadloze apparatuur als GSM's.
De partners die IBM in de arm heeft genomen, zijn Nokia, Motorola, Palm en Symbian. Ook heeft IBM Intel en Cisco Systems gestrikt.
Met deze partijen wil IBM de strijd om de draadloze Internet-markt ingaan. Deze markt groeit volgens analisten van tien miljoen dollar nu naar 120 miljoen dollar over drie tot vier jaar. Volgens IBM is het concern erin geslaagd de sleutelspelers op de mobiele markt samen te brengen. Daartoe behoort volgens de computergigant uit Armonk, New York, nadrukkelijk niet Microsoft, dat volgens IBM nog achterop loopt als het gaat om draadloze technieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable