Negen partners in verbeterde USB-technologie

Negen partijen hebben elkaar gevonden in de verdere verbetering van de USB-technologie (Universal Serial Bus). De plug-and-play capaciteit van PC-randapparatuur en een reeks van ingebedde systemen wordt daarmee aanzienlijk uitgebreid.

De bedrijven die de USB 2.0 Tranceiver Macrocell Interface (Utmi) ondersteunen, zijn inSilicon, Hewlett-Packard, Intel, Lucent, Cypress, STMicroelectroniocs, Texas Instruments, Fujitsu en Kawasaki LSI. Vooral Intel was de drijvende kracht achter de vereenvoudiging van de tweede-generatie USB-producten. De USB 2.0 standaard zorgt voor veertig keer snellere seriële verbindingen, tot 480 megabits per seconde. Ter vergelijking: de huidige USB 1.1 specificatie voorziet heeft een snelheid van 12 megabits per seconde.
Volgens de negen participanten zal een goed-gedefinieerde media-onafhankelijke interface voor USB 2.0 de productontwikkeling aanzienlijk stimuleren. "We geven de voorkeur aan een geleidelijke overgang naar een hogere productie, naarmate de vraag naar USB 2.0 toeneemt", aldus Ed Beeman, USB 2.0 product architect manager van HP's Hardcopy Divisie. "Men krijgt nu de keuze tussen eenstand alone ontvangst-chip of een geïntegreerde Asic ontvanger met een algemene interface." Dat betekent volgens hem 'een win/win-situatie voor iedereen'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.