Excite@Home opent VS-portaal vertraagd

Excite@Home, leverancier van breedband-toegang tot en inhoud voor Internet, heeft gisteren na enige vertraging zijn eerste portaal geopend in de Verenigde Staten.

Vanaf 27 maart kunnen abonnees in de VS voor veertig dollar per maand gebruik maken van de snelle dienst. Via Excite is bijvoorbeeld 50 MB in vijf seconden te downloaden, terwijl een 56k modem daar vijftien minuten (negenhonderd seconden) over doet.
Excite benadrukte bij de opening dat het niet zozeer gaat om de snelle kabel, maar vooral ook om de inhoud van de site. Nu komen video en films binnen het bereik van de modale inernetter. Momenteel heeft Excite ruim één miljoen abonnees in de VS, terwijl Roadrunner, de concurrent waar ook Time Warner bij betrokken is, er 550 duizend heeft. AOL heeft 21 miljoendial-up abonnees.
Ondanks de opening van het portaal bleef het aandeel Excite met dertig dollar ruim onder de topkoers van 99 dollar, wat nogal contrasteert met Europa, waar de beursgang van een breedbander als Chello nu al onrust veroorzaakt. Met zo'n 150 duizend abonnees kan dit bedrijf rond acht miljard euro waard blijken te zijn - ruim vijftigduizend euro per abonnee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.