Handheld normaal deel van IT-infrastructuur

De tijd dat handheld-PC's niet veel meer waren dan veredelde elektronische organisers ligt definitief achter ons. Steeds meer bedrijven ontdekken dat dit soort systemen interessante hulpmiddelen kunnen zijn om de productiviteit van medewerkers flink te laten groeien.

Voor de IT-afdeling ontstaat daarmee wel een flink probleem. Niet alleen zal nog meer vraag naar ondersteuning ontstaan, ook het beheer van alle handheld-toepassingen en -systemen vergt de nodige aandacht.
Tivoli (http://www.tivoli.com) speelt in op deze trend door de Tivoli Device Manager for Palm Computing Platform te introduceren. Bovendien is deze IBM-dochter een samenwerkingsovereenkomst met Palm Computing (http://www.palm.com) aangegaan. Dit moet leiden tot de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe beheerproducten.
Ondersteuning van het Palm-platform maakt deel uit van een bredere strategie van Tivoli om 'pervasive management' mogelijk te maken. Het heeft hiervoor een speciale afdeling opgezet die producten ontwikkelt waarmee het beheer van apparatuur als Palmtops, kassa's, geldautomaten en bijvoorbeeld kabelmodems onder de paraplu van Tivoli's beheersoftware te brengen valt.
De nieuwe Device Manager for Palm richt zich op pda's (personal digital assistants) als de Palm-systemen van Palm Computing zelf, en ook op de Workpad-apparaten van IBM, die eveneens gebruik maken van het PalmOS-besturingssysteem. Andere apparatuur die met deze module te beheren zijn, zijn de Handspring Visor en Visor Deluxe, TRG Pro, Symbol SPT 1500 en 1700 en de Qualcomm pdQ Smartphone. Al deze apparatuur is volgens het concern nu 'Tivoli Ready' en valt hierdoor op eenvoudige manier op te nemen in een door Tivoli-programmatuur beheerde systeemomgeving, zo stelt het bedrijf.
Het gebruik van handheld-apparatuur groeit de laatste jaren snel. Uit onderzoek van Giga Information Group blijkt dat het aantal digitale apparaten per gebruiker in 2003 verviervoudigd zal zijn ten opzichte van de huidige situatie - een toename die vooral door mobiele apparatuur wordt veroorzaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-16T00:00:00.000Z Redactie Computable