Technologie haalt spelfouten uit webadressen

Terwijl overheid en branche-organisaties het bedrijfsleven tot haast manen bij het grijpen van de kansen die Internet en e-commercie te bieden heeft, kan het succes van dit soort projecten van kleine details afhangen.

Bijvoorbeeld het al dan niet correct intikken van het adres van een website. Hoewel het uiteraard mogelijk is om meerdere domeinnamen te registreren en deze vervolgens alle te koppelen aan één website, blijft het maar de vraag in hoeverre een potentiële klant het feitelijke webadres juist in de browser intikt.
Cyrsh Technologies (http://www.cyrsh.com) is een Amerikaanse onderneming die hier iets op gevonden heeft. Het bedrijf heeft technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om 'on the fly' fouten uit ingetikte webadressen te halen en de bezoeker alsnog naar het juiste adres te brengen. De techniek is bovendien ook te gebruiken in combinatie met email-programma's.
Hoewel het bedrijf al sinds 1996 bestaat, begint er nu pas in bredere kring aandacht te komen voor de door de oprichters ontwikkelde 'Advanced Machine Translation and Language Transliteration Theory'. De onderneming heeft op basis van dat onderzoek een reeks van producten ontwikkeld die twee faciliteiten aanbieden. Allereerst haalt de software automatisch spel- en tikfouten uit webadressen en email-adressen. Dit is mogelijk door een fonetische 'footprint' te maken van het ingetikte adres. Dit doet volgens het bedrijf de invloed van tikfouten teniet. De tweede faciliteit is dat, door het gebruik van een fonetische vertaling, het ook mogelijk is om niet-Westerse letters en karakters te gebruiken om het web- of email-adres in te geven, zolang het onderliggende algoritme de fonetische vertaling maar kan maken.
Het bedrijf wil zich nadrukkelijk onderscheiden van de 'autocomplete'-functies die in moderne browsers worden toegepast. Hoewel de Cyrsh-technologie te gebruiken valt als variant op deze functionaliteit, worden de producten vooral gepositioneerd als hulpmiddel om foute adresgegevens te corrigeren en het ingeven van gegevens in andere talen mogelijk te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable