Firedrop houdt email altijd actueel

Wie dacht dat de belangrijkste ontwikkelingen rond elektronische post inmiddels wel achter ons lagen, heeft het mis.

Annonceerde Metamail onlangs al een variant op email waarbij berichten geheel zijn vorm te geven in de huisstijl van een bedrijf, maar toch klein van omvang blijven, nu is het bedrijf Firedrop naar buiten getreden met een aanpak die 'Zaplet' heet. Met Zaplet is de inhoud van verzonden emails op afstand te actualiseren.
Firedrop demonstreerde deze technologie tijdens de onlangs in Scottsdale, Arizona gehouden PC Forum-conferentie. Zaplets zijn email-berichten die na verzending normaal met de bekende email-programma's te lezen zijn.
Bijzonder aan deze aanpak is echter dat de inhoud van het bericht dynamisch is. Dit wil zeggen dat de inhoud ook na ontvangst te actualiseren en bij te werken valt.
Het bedrijf noemt als voorbeeld het rondsturen van een email om een vergadering te plannen. In het bericht zijn mogelijke data en tijdstippen op te nemen die afhankelijk van de reactie van één of enkele ontvangers bij de overige beoogde deelnemers automatisch worden aangepast.
Een ander voorbeeld betreft het versturen van een Zaplet waarin een overzicht van de aandelenportefeuille van een klant wordt gegeven. Het overzicht van de soort en aantallen aandelen is vast, maar de in het bericht opgenomen grafiek is regelmatig aan te passen aan de op bepaalde momenten van de dag geldende aandelenkoersen.
Firedrop laat zich als private onderneming niet uit over de technologie die het hiervoor gebruikt. Wel geeft het bedrijf aan dat ontvangers van Zaplets niet hoeven te beschikken over speciale programmatuur ofplug-ins. Ophttp://www.firedrop.com gaat de aandacht vooral uit naar de mogelijkheden die deze dynamische vorm van email te bieden heeft. Overigens verkeert de technologie nog in de fase van bèta-testen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.