Microsoft wil Verisign beconcurreren

Microsoft-topman Steve Ballmer kondigt aan dat hij Verisign, het bedrijf dat digitale identiteitsbewijzen uitgeeft, gaat beconcurreren. Microsoft gaat net als Verisign authentiserings- en verificatie-diensten aanbieden.

Daarmee wordt het feitelijk monopolie van Verisign doorbroken. Ballmer kondigde dit aan op het PC-Forum in het Scottsdale, Arizona.
Twee weken terug nam Verisign Network Solutions over, de voormalige monopolist op het gebied van Internet-domeinnaam-registratie. Daarmee ontstond een machtsconcentratie die voor grotere Internet-bedrijven slecht te accepteren is. Eerder had Verisign het Zuid-Afrikaanse authentiseringsbedrijf Thawte al overgenomen, en zo in feite een monopolie gevestigd. Verisign wil daarmee complete diensten aanbieden: vanaf naamregistratie tot en met controle op identiteit van zakenpartners op Internet.
MS wil net als Verisign allesomvattende diensten aanbieden, in combinatie met de eigen servers. Dat is volgens Ballmer voor een bedrijf dat beheersystemen maakt een natuurlijke ontwikkeling. De topman vindt dat de vraag gewettigd is welke rol een beheersysteem in feite speelt in het Internet-tijdperk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable