Palm Computing waagt de stap naar Japan

Palm heeft gisteren een Japanse dochtervestiging geopend. Palm Computing KK zal de Japanse versies van de Palm-producten op de markt brengen via ongeveer driehonderd winkels. Ter gelegenheid van de gang naar Japan komt Palm met lokale versies van de handcomputers Palm IIIC en Palm Vx.

Palm is tot dusver nauwelijks bekend in Japan, waar toch één van de belangrijkste markten ter wereld ligt voor handcomputers en andere draagbare apparatuur. Palm OS werd in het land van de rijzende zon gepresenteerd in februari 1998. Windows CE is in Japan echter het overheersende systeem voor handcomputers. Ook nationale producenten hebben met hun eigen systemen een aanzienlijk deel van de markt in handen.
Palm rekent erop dat zijn pogingen een positie in Japan te verwerven de wind in de rug zullen krijgen door de samenwerking die het bedrijf met Sony is aangegaan. Samen gaan de twee een handcomputer ontwikkelen met audio-visuele functies. Een andere partner van Palm in Japan is NTT Docomo; samen ontwikkelen ze apparatuur voor gebruik op het mobiele netwerk van de operator.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable