3Com zou weer dochter willen afstoten

3Com bereidt opnieuw de verzelfstandiging van een bedrijfsonderdeel voor. Dit verwachten analisten te horen op een bijeenkomst met 3Com aanstaande maandag.

Volgens de rondzingende speculaties gaat het bedrijf zijn strategie omgooien nu de groei in de verkoop van netwerkapparatuur afneemt. Het bedrijf beproefde het recent van het afstoten van een waardevol bedrijfsonderdeel eerder deze maand met de beursgang van dochter Palm.
Analist Paul Sagawa van het kantoor Sanford Bernstein weet dat 3Com het adviesbureau McKenzie heeft ingehuurd om de positionering van het bedrijf tegen het licht te houden, zo meldtComputergram. Sagawa ziet het bedrijfsonderdeel Computernetwerken als de eerste gegadigde voor verzelfstandiging. Dat bedrijf zou moeite hebben de concurrentie met Cisco vol te houden.
De omzet van 3Com in netwerkapparatuur steeg in het eerste halfjaar van 1999 met 4 procent. De waarde van het aandeel 3Com liep tot 2 maart, de dag dat dochterbedrijf Palm naar de beurs werd gebracht, scherp op. Sindsdien daalt de inschatting van de waarde van het bedrijf onder beleggers. Ook de koers van Palm, 165 dollar op zijn hoogtepunt, daalde fors. Gisteren noteerde het aandeel bijna 57 dollar. De marktkapitalisatie van Palm ligt echter nog altijd hoger dan die van 3Com: 31 miljard dollar tegen 22 miljard. 3Com houdt 94 procent van de aandelen Palm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable