Microsoft met Avanade in de aanval tegen IBM

Het nieuwe bedrijf Avanade, waarin Microsoft en adviesbureau Andersen Consulting samenwerken, is vooral bedoeld om te concurreren met IBM Global Services, Sun en Oracle. Dit heeft Steve Ballmer, ceo van Microsoft, verklaard. "Wij hebben nog nooit een sterke partner gehad om markt te verovereren in dienstverlening."

De samenwerking met Andersen Consulting geeft ons nu de basis om te kunnen concurreren met IBM Global Services, Sun en Oracle," aldus Ballmer. Andersen Consulting en Microsoft steken samen ongeveer een miljard dollar in Avanade. Michael Hill, afkomstig van Andersen, wordt ceo van Avanade; John Connors en Paul Maritz van Microsoft komen ook in de Raad van Bestuur.
De nieuwe IT-dienstverlener pakt de zaken groot aan. Avanade wil vijfduizend medewerkers aannemen die een grondige kennis hebben van de producten van Microsoft. Om Avanade snel op te kunnen starten, zullen de eerste werknemers afkomstig zijn van Andersen en van de productservice en de consultancytak van Microsoft.
Een woordvoerder van Andersen noemt het conservatief geschat dat Avanade tegen het jaar 2002 een omzet zal hebben van meer dan 14 miljard dollar. Dat lijkt wel erg optimistisch, want Andersen heeft nu zelf een omzet van net acht miljard dollar. Het plan om het nieuwe bedrijf snel naar de beurs te brengen, is ook nogal voorbarig want eerst is er toestemming nodig voor het oprichten van Avanade.
Bovendien wordt verwacht dat Suns ceo Scott McNealy protest zal aantekenen bij de FTC, de Amerikaanse mededingingsraad tegen het starten van het nieuwe bedrijf op grond van de ongebreidelde groei van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable