Rapport alarmeert beleggers dotcom-firma's

De aandelenkoersen van veel Internet- en IT-bedrijven kregen gisteren een flinke knauw na de publicatie van een onderzoeksrapport over de liquiditeitspositie van dergelijke ondernemingen.

Het rapport voorspelt dat een kwart van de beursgenoteerde Internet-bedrijven binnen een jaar door zijn liquide middelen heen is en nieuwe aandelen moet uitgeven.
Het onderzoek vanBarron's Online omvatte 207 bedrijven. Daarvan zouden er 51 binnen een jaar in liquiditeitsproblemen komen. Onder hen zijn bedrijven als Pilot Network Services, CDNow en Secure Computing. Voor veel bedrijven is het overigens de vraag of een nieuwe aandelenuitgifte volstaat. De kans is groot dat een deel van de bedrijven weinig rest dan zichzelf te verkopen aan een sterkere concurrent.
Niet iedereen ziet de toekomst voor de Internet-bedrijven trouwens zo zwart in. Andersen Consulting staat op het punt tweehonderd miljoen dollar te investeren in e-handelsbedrijfjes. Die investering doet het adviesbureaunamens zijn werknemers. Mensen die al langer in dienst zijn bij Andersen krijgen een extra bonus uit de winst die deze investering moet opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable