Rockwell wil geld voor 'call-back-button'

Rockwell Electronic Commerce heeft het patent op de zogenaamde call-back- of contact-me-button gekregen van de Amerikaanse patent-autoriteiten. Deze knoppen zijn populair bij elektronische handel, omdat zij het voor de klant niet nodig maken om nog een keer apart te telefoneren.

Rockwell gaat er nu van uit de rechten voor deze button wereldwijd te bezitten. Het wil daarom licenties erop gaan verkopen. De knop is inmiddels zo wijdverspreid, dat het de vraag is hoe dit moet gaan werken. Daarnaast is een vergelijkbaar geval met Amazon, waarbij het ging om'one-click-shopping', nog onbeslist.
Hoewel het ontwerpen en programmeren van deze knop duidelijk aan één bedrijf of één maker is toe te schrijven, bestaat er toch in de Internet-omgeving veel verzet tegen dit soort licenties. Een bijkomende reden is dat het gebruik al wijdverbreid was vóórdat één partij aanspraak maakte op licenties of eigendom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.