Ontwikkelaars maken vooral software e-handel

De hoge verwachtingen van handel via Internet heeft een aantal softwarebedrijven ertoe gezet software te ontwikkelen die uitwisselen van gegevens uit verschillende bedrijfssystemen mogelijk maken.

Dit is de eerste belangrijke IT-trend van de 21ste eeuw, aldus de Giga Information Group.
Het Amerikaanse bedrijf Webmethods introduceert software voor het ondersteunen van de infrastructuur voor e-commerce. Met deze software kunnen verschillende erp-systemen op een standaard manier gegevens uitwisselen via Internet. De gelijknamige software van Webmethods maakt het mogelijk dat bestaande legacy en andere bedrijfseigen toepassingen met elkaar communiceren via de webtaal XML.
Een maand geleden introduceerde Sterling Commerce (inmiddels overgenomen door SBC Communications) software voorbusiness process integratie (bpi). Deze gaat nog een stap verder dan software voor erp, scm en edi. De trend is een gevolg van de groei van toepassingen voor elektronische handel tussen bedrijven. In de praktijk leveren deze toepassingen vaak problemen doordat er grote verschillen zijn in de manier van communiceren tussen bedrijven die deel uitmaken van de totale logistieke keten.
Ondanks deze problemen zijn er hoge verwachtingen voor de handel via Internet tussen bedrijven. Forrester Research voorspelt dat deze de komende vijf jaar jaarlijks zal verdubbelen. Vorig jaar was de totale waarde van deze handel 43 miljard dollar. Als de voorspelling van de onderzoekers uitkomt, dan bedraagt ze 1,3 biljoen dollar in 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable