Opera 4.0 beta; Netscape 6 binnenkort

Het Noorse bedrijf Opera lanceert de nieuwe versie van zijn browser 4.0 in betaversie voor Windows. Binnen 25 dagen zal volgens Netscape de nieuwe versie van deze browser op de markt komen, namelijk nummer 6.

Volgens de makers werkt deze versie nu beter samen met andere besturingssystemen dan de vorige versies. De omvang is nog steeds aanzienlijk kleiner dan die van de twee grote concurrenten, maar de nieuwe versie bezit wel een e-mail-client en een 128-bits coderingsfunctie. Opera 4.0 kan overweg met HTTP 4 en HTTP 1.1 en XML. Ook werkt het met WML (Wap), Javascript 1.3 en Ecmascript. Cascading stylesheets moeten nu ook kunnen, terwijl SSL 2 en 3 evenmin een probleem vormen.
Netscape 6 moet diverse verbeteringen bevatten ten opzichte van Communicator 4.7x. Dat is vooral te danken aan de open-source ontwikkelingen via Mozilla.
Er is een nieuwe rendering-engine, genaamd Gecko, waar Netscape zelf zeer veel van verwacht. IBM, Intel, Nokia, Red Hat en Sun Microsystems hebben al aangekondigd Gecko te zullen gaan gebruiken bij de ontwikkeling van hun eigen systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable