Adobe belooft MacIntel-uitvoering Photoshop

Adobe komt in de eerste helft van komend jaar met een uitvoering van Photoshop voor Mac-computers met Intel-processoren. Rond die tijd verschijnt ook de complete Creative Suite (CS) en daarvóór, in de herfst, Acrobat 8. Dit belooft ceo Bruce Chizen.

Adobe zet hiermee een duidelijke route uit voor zakelijke gebruikers van Macintosh-computers. Apple voorziet zijn Intel-systemen middels de Boot Camp-tool van dualboot-mogelijkheid.

Dit heeft al tot speculatie geleid dat applicatie-ontwikkeling voor Mac OS X hierdoor gevaar loopt. Adobe-ceo Chizen spreekt dit nu tegen; de dualboot-software zou niet goed genoeg zijn. Toch laat de applicatieleverancier de mogelijkheden niet onbenut. "Er zijn een paar applicaties waarvan we het ons niet konden veroorloven ze te blijven ontwikkelen voor het Mac-platform." De topman laat weten dat Mac-gebruikers het Framemaker-pakket van zijn bedrijf, vooral in gebruik op het Windows-platform, kunnen gebruiken door Boot Camp in te zetten - en Framemaker dus op Windows te draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-24T07:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.