Standaard synchronisatie 'mobiele gegevens'

Een groot aantal aanbieders van mobiele apparatuur ontwikkelt een universele methode voor het synchroniseren van gegevens tussen draagbare apparatuur als handheld-PC's en mobiele telefoons en PC- of serversystemen.

Deelnemers aan dit zogeheten SyncML-initiatief zijn onder andere IBM, Lotus, Motorola, Nokia, Palm, Psion en Starfish Software.
Doel van de samenwerking is te komen tot één standaard om gegevens en persoonlijke informatie te kunnen uitwisselen over een brede reeks van platformen, netwerken en apparaten. SyncML is een op XML (eXtented Markup Language) gebaseerd protocol waarmee deze synchronisatie kan worden gerealiseerd. Het regelt onder andere de uitwisseling van bedrijfsgegevens, informatie in agenda's, n.a.w.-gegevens, e-mail en webdocumenten.
Tot nu toe kent vrijwel ieder platform en nagenoeg ieder handheld-apparaat een eigen aanpak wanneer het om synchronisatie gaat. Nu marktonderzoekers het erover eens zijn dat in 2003 het aantal mobiele apparaten het aantal PC's voorbij zal streven, groeit de druk op de aanbieders om tot standaardisatie te komen.
Om een zo breed mogelijke ondersteuning te creëren, willen de deelnemers in SyncML uitgaan van een aanpak waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van bestaande afspraken, protocollen en technieken voor bijvoorbeeld de representatie van gegevens en objecttypes. Bovendien moet de nieuwe methodiek gebruikt kunnen worden in zowel vaste als draadloze netwerken en een groot aantal transportprotocollen ondersteunen. Ook moeten systemen en apparaten van verschillende fabrikanten probleemloos contact met elkaar kunnen leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable