Yahoo komt met draadloos veilingen

Yahoo komt met draadloze versies van onder meer zijn Internetveiling en zijn filmservice om zijn positie te versterken op de snel groeiende markt van gsm-internet. E-mail, beurskoersen en nieuws biedt yahoo al draadloos aan. Aan het einde van het jaar moet het ook mogelijk worden om via de gsm te winkelen op Internet.

Op dit moment zijn in de Verenigde Staten vijf miljoen gsm's die het Wap-protocol machtig zijn en marktanalisten verwachten een enorme groei. Die kan worden versterkt door het aanbieden van draadloze diensten. Mohan Vishwanath, topman van Yahoo Everywhere, Yahoo's draadloze divisie, stelde dat het doel is om ''Yahoo's diensten toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht waar ze zich bevinden of wat voor apparaat ze gebruiken voor hun toegang tot Internet''.
Bij de nieuwe veiling worden bieders onder meer gewaarschuwd als er iemand meer biedt dan hen. Bij de filmdienst kunnen mensen via hun gsm de dichtstbijzijnde bioscoop opvragen plus een recensie van de films die er draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable