Europese top stelt Internet centraal

De Europese regeringsleiders die vanaf gisteren in Lissabon bijeen zijn voor hun top, hebben hoge verwachtingen van Internet als belangrijk instrument om de werkloosheid in de EU te bestrijden.

Nog altijd zijn er in de Unie vijftien miljoen mensen zonder betaald werk. De bijeenkomst kreeg vanwege de positie met stip van Internet, al de naam 'dot.com-top' mee.
Erkki Liikanen, Commissaris voor Innovatie, stelt dat de ontwikkeling van het zogenaamde e-Europa niet kan plaatsvinden zonder gedeelde doelen voor training in informatietechnologie, ondernemersschap en andere onderwerpen. Liikanen hecht bijzonder veel gewicht aan het trainen van zowel jonge als oudere Europeanen in IT als manier om een dynamischer Europa in de steigers te zetten.
Het ziet er echter naar uit dat de initiatieven van Liikanen onder vuur komen te liggen in het Europees Parlement. Rapporteur Imelda Read stelde eerder deze maand dat de voorstellen van de Fin een aantal lacunes in zich bergen. Onder meer de rol van Internetwinkels komt volgens de parlementariër onvoldoende aan bod.
Read noemt in haar rapportage drie punten die in het beleid van de Unie voorop zouden moeten staan: het opzetten van een multimedia-infrastructuur met een hoge kwaliteit, wettelijke bescherming voor consumenten en een publiciteitsoffensief voor de verbreiding van elektronische handel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable