Microsoft geeft Nasdaq stevige impuls

Het nieuws dat Bill Gates Microsoft wellicht niet hoeft te splitsen, heeft gisteren de Nasdaq een stevige impuls gegeven. Gisteren werd bekend dat er schot zit in de onderhandelingen tussen het softwarebedrijf en de antitrust autoriteiten.

Eerder besloot de Amerikaanse rechter in de door Netscape aangespannen rechtszaak dat Microsoft misbruik heeft gemaakt van zijn monopoliepositie en dat het bedrijf daarom opgesplitst moet worden waardoor het niet langer meer de markt zijn wil kan opleggen. ,,Elke soort van goed nieuws zal het aandeel Microsoft een flinke push geven'', aldus analist Christian Koch van Trusco Capital Management.
Na een paar dagen van koersverlies herstelden de technologie-aandelen zich woensdag al weer met een flinke sprong. Gisteren ging dat herstel door. Dat Intel en andere chips-aandelen terrein verloren, werd meer dan goedgemaakt door onder meer Microsoft en een aantal Internetfondsen. Ondanks de teleurstellende beursgang in Europa mocht vooral Lycos zich in de belangstelling van de beleggers verheugen.
Ook de Dow Jones deed het gisteren prima. Ondanks de verhoging van de rente door de FED om de inflatie binnen de perken te houden, schoot de Dow Jones voor het eerst sinds zes maanden weer door 11.000 punten-grens. Analist Ned Riley van Global State Street Advisors in Boston constateerde dat de renteverhoging ,,maar een minimaal effect zal hebben. Dat is in elk geval de boodschap die we vandaag van de aandelenmarkten krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable