Rusland gaat slechts langzaam online

Internet dringt langzaam door in Rusland. De Internet Holding Company heeft een meerderheidsaandeel gekocht in de Russische nieuwssite Lenta.ru Eerder dit jaar kocht IHC al de grootste Russische zoekmachine Rambler, die het eerste Internetportaal moet worden.

E-mail, ontspanning, online-winkelen en nieuwsrubrieken moeten er onderdeel van gaan uitmaken. Lenta.ru wordt voorlopig de belangrijkste nieuwsrubriek.
De aankoop van Lenta.ru staat niet op zichzelf. Zowel buitenlandse als Russische investeerders lopen zich warm voor de doorbraak van Internet in Rusland. Eerder al kocht een buitenlandse investeerders voor drie miljoen dollar Monats Ozon op, Ruslands grootste online boeken- en muziekhandel.
Overigens staat Internet in Rusland nog in de kinderschoenen. Naar schatting surfen slechts twee miljoen van de 146 miljoen Russen met enige regelmaat op Internet, mede door de belabberde infrastructuur en de enorme bureaucratie die het aanbieden van Internet vaak tot een martelgang maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable