Antitrustzaak Microsoft nadert ontknoping

De antitrustzaak tegen Microsoft nadert zijn ontknoping. Naar verluidt, is de bemiddeling tussen de softwaregigant en de Amerikaanse justitie ver gevorderd. Bronnen 'dicht bij de gesprekken' stelden gisteren dat deze dan ook op korte termijn zullen resulteren in een regeling of in hervatting van de zaak in de rechtszaal.

De gesprekken zijn gaande sedert eind vorig jaar rechter Thomas Penfield Jackson concludeerde dat Microsoft zijn Windows-monopolie misbruikt heeft ten koste van consumenten, klanten en andere bedrijven. Rechter Richard Posner uit Chicago bemiddelt in een privé-hoedanigheid.
Volgens de schetsen van een akkoord die nu naar buiten druppelen, zal een regeling in ieder geval grenzen stellen aan de handelingsvrijheid van Microsoft. Het opsplitsen van het bedrijf ligt minder in de rede. Komt het niet tot een regeling, dan zal rechter Jackson verder gaan met de vervolging van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable