L&H neemt concurrent Dragon Systems over

De Belgische specialist in spraaktechnologie Lernout & Hauspie heeft voor een bedrag van 587 miljoen dollar concurrent Dragon Systems overgenomen. Het is echter wel de vraag over de Amerikaanse overheid met de overname akkoord zal gaan.

Het marktaandeel van de gecombineerde aanbieder wordt in de Amerikaanse markt namelijk op meer dan 80 procent geschat. De enige serieuze concurrent die overblijft is IBM, die een aandeel in de markt van producten voor spraakherkenning heeft van circa 15 procent.
Het is de tweede overname in korte tijd die L&H doet. Enkele weken terug werd het eveneens Amerikaanse Dictaphone overgenomen. Dit bedrijf richt zich vooral op programmatuur die gebruikt kan worden in dictafoonapparatuur en call centers. Deze overname kostte 511 miljoen dollar.
Lernout & Hauspie kan dit soort acquisities plegen door gebruik te maken van de snelle stijging van de koers van de aandelen van het bedrijf. In enkele maanden tijd is de koers van het Belgische concern meer dan verdrievoudigd. Ook de overname van Dictaphone werd door de beleggers beloond met een verdere stijging van de koers.
Wanneer de overname van het niet op een beurs genoteerde Dragon Systems slaagt, wordt het Belgische bedrijf veruit de grootste aanbieder van programmatuur voor spraakherkenning. Het is zowel in de consumentenmarkt actief als in de sector voor zakelijke toepassingen.
Het tot een goed einde brengen van deze overname zal echter nog niet zo eenvoudig zijn. Analisten wijzen op de overlap in producten en het feit dat Dragon 375 werknemers in dienst heeft. Hierdoor zal ook op personeelsgebied de nodige energie in de integratie moeten worden gestoken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.