Amadeus laat vlucht reserveren via WAP

Onder de naam Wireless Travel Management lanceert Amadeus Travel Management Distribution een boekingssysteem voor vliegtuigtickets dat geschikt is voor draadloze apparatuur als GSM-telefoons en handheld-PC's.

De mobiele dienst geeft toegang tot het reserveringssysteem van Amadeus, waaraan meer dan vijfhonderd vliegtuigmaatschappijen meedoen.
Amadeus is één van de drie grote luchtreserveringssystemen in de wereld. Waar Amadeus vooral sterk is in Europa, concurreert het in de Verenigde Staten met aanbieders als Galileo en Sabre. De WAP-service is ontwikkeld in samenwerking met de Noorse regionale luchtvaartmaatschappij Wideroe Airline. De WAP-site van deze maatschappij treedt bovendien op als host voor de nieuwe dienst.
Groot voordeel van de nieuwe dienst is dat het reserveringssysteem nu 24 uur per dag toegankelijk is voor reizigers, ook wanneer zij niet in de directe omgeving van een Internet-PC zijn. De WAP-site legt hiertoe een persoonlijk profiel van een gebruiker vast, waarin informatie als creditcard-gegevens, codes voor 'frequent flyer' programma's en bijvoorbeeld een voorkeur voor bepaalde vliegtuigmaatschappijen wordt bijgehouden. Met een standaard WAP-telefoon kan de gebruiker vervolgens contact leggen met het Wireless Travel Management-systeem, waarna via eenvoudige WML-menu's keuzes kunnen worden gemaakt voor een vlucht, gewenste stoel en dergelijke.
Overigens werkt Amadeus ook al aan een nieuwe versie van het systeem. Deze zomer zal een tweede release 'live' gaan. Deze kan via WAP ook toegang verlenen tot reserveringssystemen van autoverhuurbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable