e-Gap belooft veilig intranetten via WWW

Whale Communications heeft het concept van Virtual Private Networking verder ontwikkeld, en kwam daardoor uit op een idee dat Virtual Private Applications wordt genoemd. Met e-Gap wil het softwarebedrijf het voor gebruikers mogelijk maken om op een veilige manier via het Internet gebruik te maken van interne applicaties.

Bij een Virtual Private Network wordt een beveiligde verbinding via het openbare Internet gelegd door aan begin en eind van de verbinding encryptie toe te passen. Daardoor worden bestanden, berichten en dergelijke versleuteld verstuurd. Dit werkt lastig bij mobiele werkers, meent Whale, aangezien ook deze personen dan van speciale hardware of software zullen moeten zijn voorzien om een VPN-sessie te kunnen starten. Die hulpmiddelen zijn lang niet altijd in het veld aanwezig.
De e-Gap technologie valt onder andere te gebruiken om het voor mobiele werkers mogelijk te maken vanuit het veld op een veilige manier contact te maken met interne informatiesystemen via niet-beveiligde PC's of werkstations. Het bedrijf noemt zelf het voorbeeld van een account manager die vanuit een Internet-café klantgegevens uit een interne database wil ophalen. E-Gap dient hierbij als een softwarelaag die een scheiding aanbrengt tussen de aanvrager - de openbare Internet-PC - en de interne applicatie. Het vangt de externe aanvraag voor informatie op, handelt deze namens de externe aanvrager met de interne applicatie af, en stuurt het resultaat via een SSL-verbinding (secure socket layer) naar de aanvrager.
De technologie van Whale - ook wel aangeduid met de naam 'application shuttle' - werkt samen met onder andere Lotus Notes, Microsoft Outlook en andere intranet-applicaties. De technologie kapselt die applicaties als het ware in, waardoor deze toepassingen voor externe partijen alleen nog via een SSL-verbinding bereikbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable