Tripwire bewaakt integriteit e-commercie-site

De ware hausse aan inbraken en andere incidenten hebben de aandacht voor het beveiligen van e-commercie en e-zakendoen projecten weer flink doen opleven. Tripwire speelt op deze trend in met de lancering van de Tripwire Enterprise Control Manager.

Het gaat hier om programmatuur waarmee systeembeheerders vanuit één centrale locatie in staat zijn de integriteit van gegevens op zowel werkstations als servers te controleren.
De software is bedoeld om te signaleren in hoeverre niet-geautoriseerde personen of systemen de integriteit van gegevens in gevaar brengen. Bovendien valt een eventueel optredend probleem op afstand te isoleren en zijn eventuele fouten te herstellen.
Om dit te kunnen realiseren, bestaat de aanpak uit twee elementen: een TEC Agent en een TEC Console. De eerste is een 'security engine' die belangrijke bestanden, directories en registries in de gaten houdt en eventuele veranderingen, verwijderingen of toevoegingen daarin vastlegt. Deze registratie wordt vervolgens gerapporteerd aan de TEC Console. Deze is in staat tot 250 agents te ondersteunen. Aan de hand van een grafische gebruikersinterface kan de beheerder bekijken welke veranderingen zich op welke systemen hebben voorgedaan en eventueel ingrijpen. De programmatuur is ook te gebruiken om 'policies' te actualiseren, configuratiebestanden te schrijven of te bewerken en dergelijke.
De software is met name bedoeld voor e-commercie en e-zakendoen toepassingen waarbij voorkomen moet worden dat hackers en andere (bijvoorbeeld interne) onbevoegden bij bedrijfskritische gegevens kunnen komen. Aangezien het voorkomen hiervan vrijwel nooit te garanderen valt, is het nuttig wanneer bovenop alle beveiligingsmaatregelen is bij te houden in hoeverre belangrijke gegevens al of niet worden gewijzigd. De programmatuur van Tripwire maakt dit mogelijk in een heterogene omgeving van Windows NT, Unix en Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable