Enterasys jaagt op ex-3Com-klanten

Na de aankondiging van netwerkcomponenten-producent 3Com dat het enkele bedrijfsonderdelen wil afstoten, is onder concurrenten de strijd begonnen om het ontstane gat op de markt te vullen.

3Com mag dan van plan zijn dehigh-end switching-divisie over te doen aan Extreme Networks, waardoor dat bedrijf met 3Com's Corebuilder-technologie de markt op kan, maar er zijn meer liefhebbers die hongerig kijken naar de tweeduizend zakelijke klanten van 3Com's divisie.
Enterasys Networks, de verzelfstandigdeswitching-dochter van Cabletron, heeft al een migratiepad aangekondigd voor deze klanten, zodat die kunnen overstappen op het Enterasys-platform. Om de overstap aantrekkelijk te maken, is er een inruilkorting aan verbonden. Het inruilen van een Corebuilder 10/100 Ethernetpoort voor een Enterasys-versie levert honderd dollar korting op. De inruil van een Gigabit Ethernetpoort kan duizend dollar korting opbrengen.
Doel is de 'gestrande' Corebuilder-gebruikers over te halen n�et te kiezen voor de enige anderehigh-end switching-technologie die momenteel beschikbaar is, de Black Diamond-box van Extreme Networks.
3Com maakte vorige week bekend dat het zich terugtrekt uit drie markten en dat het drieduizend arbeidsplaatsen schrapt. Het bedrijf wil zich richten op enkele kernactiviteiten. Behalve dehigh-end switching-divisie zal 3Com ook zijn dial-up-modem-divisie en zijn PC-card-afdeling verkopen (aan een nieuw te vormen alliantie van het Taiwanese Accton Technology en Natsteel Electronics uit Singapore). Verder trekt de onderneming zich terug uit de wan-markt (wide area networks). 3Com's Pathbuilder-technologie wordt verkocht aan Motorola.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable