Be lanceert Be Operating System 5.0

Softwarehuis Be heeft gisteravond de nieuwste versie van haar 'Be Operating System' uitgebracht. Deze vijfde versie van het pakket is voor thuisgebruikers gratis. Naast deze 'personal edition' komt er later een niet gratis Pro-edition, gebundeld met extra desktop-software.

Met het gratis weggeven van Be OS 5.0 hoopt het bedrijf alsnog zijn marktaandeel te vergroten. Be OS, dat oorspronkelijk was bedoeld voor de Apple Macintosh, biedt een gebruiksvriendelijke interface en is zeer snel en stabiel. Het systeem ondersteunt niet alle gangbare hardware en lijdt onder een tekort aan bruikbare desktop-applicaties. Daardoor liep het publiek er tot op heden maar matig warm voor.
Be OS is met name geschikt voor de productie en het afspelen van multimedia. Versie 5.0 ondersteunt IE3443 (Firewire), biedt een sterk verbeterde interface, talloze ingebouwde multimedia/MP3/CD-rip-programma's en ondersteuning voor Ntfs en het ext2-bestandssysteem. Be OS personal edition heeft geen apart partitie nodig, maar staat als een groot bestand op een Windows- of Linux-schijf. Een muisklik op het bijbehorende icoontje is voldoende om Windows/Linux af te sluiten en Be 5.0 te starten. Delen van Be OS 5.0 zijn geheel naar Linux-model in broncode vrijgegeven.
Zie ook:http://free.be.com.
Details:http://www.be.com/products/freebeos/latestrelease.html.
Downloaden via:ftp://ftp.sunet.se/pub/os/BeOS/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable