Europa verslaat VS bij overname Bidlet

QXL.com, het Britse online-veilinghuis, heeft het Amerikaanse eBay bij de overname van de grote Zweedse veilingsite Bidlet.se verslagen. Opmerkelijk is dat het QXL gelukt is de overeenkomst te sluiten zonder de prijs op te drijven. De aankoopsom bedraagt 567 miljoen euro in aandelen.

De markt in Noord-Europa wordt algemeen erkend als buitengewoon lucratief voor e-commercie doordat mensen er ver uiteen wonen, kapitaalkrachtig zijn en voorop lopen in het gebruik van nieuwe media. in Scandinavië is 45 procent van de bevolking al online. QXL, op dit moment actief in Engeland, Duitsland en Frankrijk, heeft met deze overname zijn positie als leidend Europees internet-veilinghuis aanzienlijk verstevigd. Volgens een analist van de Deutsche Bank geeft QXL 15 procent van zijn aandelen weg in ruil voor ruwweg een kwart van de totale nieuwe omzet en het totaal aantal gebruikers.
Bidlet, vooral geconcentreerd op veilingen van bedrijven aan consumenten, is de grootste in Scandinavië en actief in thuisland Zweden, en in Noorwegen, Denemarken en Finland. De onderneming is verliesgevend. Aantrekkelijk is dat ze over technieken beschikt die het mogelijk maken de veilingen via andere apparaten dan PC's te volgen.
Topman en oprichter van QXL Tim Jackson treedt af als lid van de raad van commissarissen en geeft zijn plaats aan Bidlets voorzitter Peter Sederowsky. Jackson, directeur van Carlysle Internet Partners Europe, een investeringsmaatschappij, is tevens columnist op het gebied van e-commercie inThe Financial Times. Hij blijft QXL wel adviseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable