Handel in certificaten wordt miljardenmarkt

De handel in productgebonden certificaten van bekwaamheid blijkt goed geld op te leveren, zo heeft marktonderzoeker IDC onderzocht. Het aantal Microsoft-certificaten bijvoorbeeld steeg wereldwijd sinds juli vorig jaar tot vijfhonderdduizend. Deze aantallen zullen alleen nog maar groeien, zo verwacht het onderzoeksbureau.

In 2003 moet de markt voor certificering gestegen zijn van 2,5- naar vier miljard dollar, aangedreven door de acute personeelstekorten. Relatieve buitenstaanders kunnen via het behalen van een certificaat toegang tot de branche krijgen en zijn er welkom. Daarnaast blijkt er behoefte te bestaan aan doorlopende certificering van de andere IT'ers, die hun kennis door de snelle ontwikkelingen steeds weer moeten aanvullen en vernieuwen.
De grootste vraag is naar netwerk-certificaten, gevolgd door het certificaat webmaster en aanverwante Internet-vaardigheden. IDC verwacht dat Internet als medium voor het volgen van cursussen en het certificeren zelf nog sterk aan belang zal winnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable