Europa moet haast maken met liberalisering

De Europese Commissie heeft stappen aangekondigd tegen Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Finland omdat ze onvoldoende haast maken met het liberaliseren van de telecommarkt.

Begin dit jaar hadden abonnees al hun bestaande telefoonnummer moeten kunnen meenemen bij de overgang naar een andere telecomaanbieder. Ook hadden ze al via hun nieuwe aanbieder moeten kunnen bellen zonder daarvoor eerst een speciaal nummer te draaien. Volgens de Commissie zijn die twee dingen belangrijke hobbels voor consumenten om over te stappen naar een goedkopere maatschappij, maar in nog geen van de landen zijn die hobbels geslecht.
De zes landen krijgen een maand de tijd om te reageren op de formele aanschrijving die ze uit Brussel hebben ontvangen. Is hun reactie naar de mening van de Commissie onder de maat, dan kan Brussel verdere stappen nemen die uiteindelijk leiden naar het Europese Hof van Justitie.
Op de EU-top vorige week in Lissabon besloten de lidstaten om hun telecommunicatiemarkten sneller te liberaliseren om de achterstand ten opzichte van de Verenigde Staten in te lopen. Eind dit jaar moet die liberalisering goeddeels zijn beslag hebben gekregen en moet de consument daar voordeel van ondervinden in de vorm van lagere tarieven. De EU-leiders hopen op die manier ook het gebruik van Internet goedkoper te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable