FTC onderzoekt privacy-beleid Yahoo

Webportaal Yahoo heeft afgelopen vrijdag erkend dat ze onderwerp is van een onderzoek van de Federal Trade Commission van de Amerikaanse overheid. Doel van het onderzoek is bloot te leggen in hoeverre Yahoo's omgang met persoonsgegevens door de beugel kan.

De FTC vermoedt dat Yahoo wetten overtreedt die consumenten moet beschermen tegen inbreuken op hun privacy en misbruik van hun gegevens.
"Wij zijn benaderd door de FTC en gevraagd duidelijkheid te scheppen inzake bepaalde van onze methoden om gegevens te verzamelen", aldus een zegsman van het bedrijf. "Yahoo geeft vrijwillig opening van zaken, zodat de FTC haar onderzoek snel en naar behoren kan afhandelen."
Het bedrijf maakt zich vooralsnog geen zorgen over de uitkomst van het onderzoek. In zijn jaarlijkse rapportage aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission wijst Yahoo erop dat het zijn beleid ten aanzien van het vrijgeven en gebruik van gebruikers-informatie kenbaar maakt aan zijn klanten. Het bedrijf denkt daarmee voldoende te zijn ingedekt.
Vorige week kwam Yahoo al onder juridisch vuur te liggen, omdat het webportaal volgens drie grote producenten van computerspellen (Elecronic Arts, Nintendo en Sega), middels zijn online veilingen welbewust mee zou werken aan de handel in illegale kopieën en valsificaties van hun producten. Een recente studie heeft uitgewezen dat 60 procent van de software die online verhandeld en geveild wordt illegaal van karakter is. Yahoo heeft nog niet gereageerd op die aantijgingen. Duidelijk is in elk geval dat Yahoo een hete zomer in de Amerikaanse rechtszalen tegemoet kan zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable