Sun komt met update integratie software

Sun Microsystems komt binnenkort op de markt met een herziene versie van zijn integratie-software. Het nieuwe product heet Forte Fusion, en moet bedrijven in staat stellen verschillende systemen en programma's samen te laten werken.

Het doel van Forte Fusion is het vereenvoudigen van e-commercie en zaken doen via het Web. Sun kreeg het concept van Forte Fusion in handen toen het afgelopen augustus Forte Software overnam. Met die overname was een bedrag van 540 miljoen dollar gemoeid.
Forte Fusion is Suns eerste poging een stevige voet aan de grond te krijgen in de markt voor software-integratie. Verwacht wordt dat die markt in 2002 een totaal van 1,8 miljard dollar aan revenuen kan genereren. In 1999 bedroeg de totale omvang van deze markt nog maar vierhonderd miljoen dollar. Software-integratie technologie stelt bedrijven in staat bedrijfsapplicaties die daarvoor niet zijn uitgerust toch te laten samenwerken. Daarnaast biedt Forte Fusion de mogelijkheid van het creëren van websites die bedrijven in verbinding stellen met afnemers en toeleveranciers.
De nieuwe software moet april of mei in omloop komen. Sun volgt daarmee diverse software giganten, waaronder IBM en Microsoft, in een markt die is blootgelegd door pioniers als Neon Software en Mercator. De nieuwe versie van Forte Fusion bevat adapters die software ondersteunen van bedrijven als Oracle en Nortel Networks' Clarify. Forte Fusion, dat voorheen draaide onder Unix en Windows, is verder ook geschikt gemaakt voor IBM S/390 mainframes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable