Suns Serengeti-server wellicht nóg later af

Er zijn sterke aanwijzingen dat Sun Microsystems zijn nieuwe hoge-kwaliteitsserver met de code-naam Serengeti niet in september, maar pas in het eerste kwartaal van 2001 kan leveren.

Dit meldt de nieuwsdienstComputergram. Dat zou een heel jaar later zijn dan oorspronkelijk was gepland. Veel bezitters van Suns Starfire Ultra Enterprise 10000-server zitten inmiddels met smart te wachten op de opvolger.
De Serengeti zou duizend van Suns 600 MHz Cheetah Ultrasparc III processoren in één frame moeten ondersteunen. Daarmee is de nieuwe server voor Sun zeer belangrijk. De concurrenten zitten immers niet stil en introduceren ook dergelijke 'reuzenservers'.
Het probleem lijkt niet te liggen in de Ultrasparc-processoren, want die worden inmiddels volop getest. Analisten zijn het er niet over eens waar de moeilijkheden dan wel liggen. Zolang Sun angstvallig zijn mond houdt, blijft het voorlopig bij speculeren. De ene analist weet stellig dat het te maken heeft met Firewire en grafische systemen. Een ander is ervan overtuigd dat de betrouwbaarheid van het moederbord te wensen overlaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable