Lucent presenteert spraakplatform voor WWW

Lucent Technologies, de Amerikaanse producent van netwerkcomponenten, brengt sinds vandaag een VoiceXML-server op de markt, waarmee de onderneming volgens eigen zeggen de ontwikkeling ondersteunt van webapplicaties met uitgebreide spraakmogelijkheden.

Met de Speech-server zouden telco's en Internet-aanbieders voortaan duizenden 'spraakhits' op een website kunnen verwerken, en niet slechts een paar.
In de eenvoudigste vorm stelt de server inhoud-aanbieders in staat om websites te ontwikkelen die een klant telefonisch kan benaderen - via een speciaal telefoonnummer - en waar hij specifieke, gepersonifieerde gegevens door een spraaksynthesizer krijgt voorgelezen. De techniek die daarvoor wordt gebruikt, komt overeen met de technologie die wordt toegepast om data te versturen naar WAP-telefoontjes.
Lucent is er echter van overtuigd dat het versturen van gepersonifieerde gesproken berichten slechts het begin is van een nieuw tijdperk. De onderneming stelt dat andere bedrijven snel zullen beginnen met de ontwikkeling van applicaties op het Speech-serverplatform. Een divisie binnen Lucent heeft op dat gebied al het goede voorbeeld gegeven door de ontwikkeling van de onlangs gepresenteerde Phone-browser, een spraakgestuurde websurf-technologie. Later dit jaar zegt het bedrijf op Java gebaseerde spraaktoepassingen op de markt te brengen.
Met de VoiceXML-server wil Lucent de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de VoxML-gateway van Motorola, die Oracle Mobile gebruikt voor de implementatie van spraaktoepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable