'Starters' zien brood in gebouwenportalen

Waarschijnlijk was het Canadese bedrijf e-Space Connexions de eerste die het idee echt in de praktijk bracht: een website waar mensen die allemaal in hetzelfde kantoorgebouw werkzaam zijn voor hen relevante informatie kunnen vinden en producten en diensten kunnen afnemen.

E-Space Connexions (http://www.e-space.com) heeft een portaal opgezet dat zich niet zozeer richt op een specifiek bedrijf of branche, als wel op de mensen die werkzaam zijn in een bepaald kantoorgebouw. In dit geval gaat het om de werknemers van de bedrijven die gevestigd zijn in drie grote kantoorpanden in het centrum van Toronto. Via het portaal kunnen werknemers onder andere koeriers bellen, pizza's bestellen bij een lokaal restaurant, eenvoudig drukwerk als visitekaartjes bestellen en dergelijke.
Het Canadese bedrijf heeft een contract gesloten met de eigenaar van de drie panden om deze dienstverlening op te zetten. De onderneming verwacht in mei van dit jaar nog eens circa honderd contracten met eigenaren van andere kantoorpanden in Canada en de Verenigde Staten te hebben afgesloten voor het oprichten van vergelijkbare portalen.
De Canadezen zijn niet de enige die dit vermeende gat in de markt hebben ontdekt. Het in Washington gevestigde Vipdesk.com verwacht op korte termijn eveneens enkele tientallen bedrijfspanden van een portaal te kunnen voorzien. Het zelfde geldt voor Eggsystems.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable