Concurrent Palm Computing naar de beurs

De Amerikaanse computerfabrikant van handheld PC's Handspring gaat naar de beurs en biedt aandelen aan ter waarde van driehonderd miljoen dollar. Dit bedrijf heeft vorig jaar oktober de Visor op de markt gebracht en zoekt op dit moment geld om een team van tweeduizend ontwikkelaars aan nieuwe programma's voor het apparaat te kunnen laten werken.

De Visor zou wel eens een geduchte concurrent kunnen worden van Palms handheld producten. Het is de bedoeling dat de Visor toepassingen aan boord heeft die de Palm op dit moment nog niet herbergt. Een speciaal slot bijvoorbeeld maakt het mogelijk om multimediatoepassingen op de Visor te draaien. Er kan muziek op het apparaat afgespeeld worden, het is aan te sluiten op digitale camera's en het biedt het de mogelijkheid om spellen te spelen. De Palm heeft al deze eigenschappen nog niet.
Toch zijn er nog een aantal onzekere factoren, die het succes van de Visor in de weg kunnen staan. De Visor gebruikt net als de Palm de Motorola Dragonball processor. Deze heeft de uitbreiding van toepassingen vaak in de weg gestaan door snelheidsproblemen. Een andere onzekere factor is het feit dat Handspring wat het besturingssysteem afhankelijk is: de Visor gebruikt op dit moment Palms besturingssysteem. Handspring heeft tot september 2003 een licentie voor opwaarderingen van dit besturingssysteem. Het is de vraag of dit verlengd zal worden als de Visor al te succesvol blijkt te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable